Sunday 18 August 2013

Wenner van 'n Sjokolade-Oliekoek


Hier is nou vir jou 'n lekker en maklike reseppie vir 'n sjokoladekoek. Ek kan dit streng aanbeveel. Die koek was 'n reuse sukses met my gesin.

Sjokolade-Oliekoek
1/2 Koppie Kakao (Coco)
1 Koppie Kookwater (Boiling Water)
4 Groot Eiers (Eggs)
1 1/2 Koppie Suiker (Sugar)
1/2 Koppie Olie (Rice Bran Oil - hoogs aanbeveelde kolesterol vrye alternatief)
1 Teelepel Vanieljegeursel (Vanilla Essence)
1 4/5 Koppie (450ml) Koekmeel (Plain Flour)
3 Teelepels Bakpoeier
1/2 Teelepel Sout

1 Koppie Suiker (Sugar)
50ml Mielieblom (Cornflour)
50ml Kakao (Coco)
7ml Kitskoffiepoeier (Instant Coffee)
1 1/2 Koppie Water (Water)
50ml Sagte Botter (Butter)

Voorverhit jou oond teen 180grade Celsius.

Sprei twee middelslagtige ronde koekpanne ligtelik met olie en voer met bakpapier uit.

Meng die kakao en kookwater totdat alle klonte opgelos is en laat die mengsel eenkant om af te koel. Klits die eiergele saam. Kits dan die suiker bietjiesgewys by en hou aan klits totdat die mengsel liggeel en sponsagtig dik is.

Roer die kakaomengsel, olie, en vanieljegeursel by die eiergeelmengsel. Sif die meel, bakpoeier en sout saam en roer dit ook by. Klits die eierwitte tot styf en vou dit in die deeg in.

Gooi die deeg in die twee panne en bak vir 25 tot 30 minute op die onderste rak van jou oond.

Hou ʼn ogie op jou koek. Sodra die koek bruin raak en ietwat van die pan loskom is dit reg vir 'n pentoets. Steek 'n dun breipen of sosatiestokkie in die middel van jou koek. As daar geen rou deeg aan die pen met die uittrekslag vassit nie is die koek reg om uitgehaal te word.

Haal die twee panne uit en laat staan vir 5 minute. Keer beide panne op 'n ysterrak uit en laat die koek afkoel.

Sodra jy jou koek in die oond sit kan jy begin met die voorbereiding van jou versiersel.

Meng al die versiersel bestanddele (suiker, mielieblom, kakao, kitskoffie, water en sagte botter) saam in ʼn yster of glasbak wat bo-op 'n pot sal pas. Vul die pot met water en bring tot kookpunt. Plaas bak met bestanddele bo-op en roer aaneenhoudend tot die mengsel dik word. Dit kan 'n hele rukkie neem. Sodra die mengsel dik is, is dit reg en kan die van die stoof af kom en eenkant gesit word om af te koel.

Wanneer jou koek lae afgekoel is kan jou versierwerk begin. Ek kan 'n middellaag karamel hoog aanbeveel. Die sjokoladeversiersel wat jy gemaak het kan gebruik word om bo-op en rondom die koek te smeer. Rond die koek af deur gerasperde sjokolade en "hundreds and thousands" bo-oor te sprinkle.

Die koek is reg om bedien te word! Geniet elke krummel.
 



 

No comments:

Post a Comment